Isnin, November 19

im back.

usih, lama betul topek x update blog ni. bila nak update jer x berkesempatan. al-maklum la... topek abis keje pun kul 2 pagi. penat pun penat. bila pagi, mak dgn ayah topek dah bangun dah... cume topek jer tido lagi. kadang2 tu, lena betul tido.. sampai pukul 12 tgh hari. waktu tu memang keletihan sgt2. apa nak jadi, jadi la... asalkan cukup rehat dan bile bangun, badan segar. dan bile petang, masuk keje balik. macam tu la setiap hari. -tamat-

17 november punye cerita

hari tu topek de seminar kepimpinan dan keusahawanan di sungai besar, sabak bernam. start kul 9.00pagi sampai kul 4.00 ptg. kalau nak di ikutkan, hari tu topek keje tau. tp oleh kerana ilmu tu sendiri, topek sanggup ponteng keje. lantak la tauke nak cakap apa, janji ilmu yang topek dapat tu boleh dimanfaatkan. banyak yang topek belajar. bukan mudah nak bejaya. betul la kata pepatah. "bukan senang nak jadi senang dan bukan susah nak jadi susah." segalanya memerlukan usaha yang gigih, disamping doa dan istiqamah yang berterusan. formulanya adalah "DUIT"

D - doa
U - usaha
I - istiqamah
T - tawakal.

kalau kita asyik2 doa jer, tanpa usaha... macam mane nak berjaya betul x?? 1 formula yang agak bagus dan boleh di ketengahkan. kekeke

10 ulasan:

iEn on 5:42 PTG berkata...

baguihnyoorr anak mak neieh.. wekekeke!!! cume awat kartun tu haaaa tang tengah2.. xpuas nak baca wekekekek!!

topek berkata...

ye ke?? wakaka... tu la pasal. sebenarnya topek cube nak cari keserasian background kat belakang tu dgn kaler text ni. pening topek cube. x dapat.huhu...

iEn on 6:31 PTG berkata...

alaa pakai laa asalnyee.. yg tu lawa.. banner tu kalao letak gambar katun ja pon oke daa :D

topek on 6:09 PTG berkata...

ok2... topek dah tukar pada yang asalnye.. suke yerk gamba. ien klu nak wallpaper2 yg cun2 cam ni.. (cewah) ni topek bagi url websitenye..

http://pixelgirlpresents.com

byk lagi wallpaper yg cun2 klu ien nak tgk... ssshh... diam2 jer tau.. jgn kasi tau same orang len. :D

iEn on 6:58 PTG berkata...

sorry kalau ien xbrapa layan sgt di YM. ambo ni dah ler domam.. kene study lak tu.. Otak pon bercelaru... mekasih wallpaper tu.. nanti ien buh kat desktop pc ni kekeekek

topek berkata...

x pe... lor... ye ke?? ambo ni pun baru jer baik domam. yup!! same2. ien pun klu de jumpe wallpaper2 yang menarik, bagitau topek tau. hehe..

iEn on 5:45 PTG berkata...

ien xpandai cari sgt wallpaper2 niee.. kat myspace2 situ manyak ler kot.. mari baca di blog ien pasal kentot mekasih ngee :D

topek berkata...

ala... klu ien terjumpe la, bagitau topek. website wallpaper yg topek bagi kat ien tu pun, topek terjumpe dalam byk2 website yg topek search dalam yahoo.

iEn on 1:09 PG berkata...

try kat google.com lak.. lagik banyak dan mendalam hehe

nadzeem on 11:55 PG berkata...

to me as say...
little bit nope agree with dat acronim...
dat's all...
huhuhuhu

 

Mengenai Saya

Foto saya
taufik a.k.a topek
19 tahun
Seorang Pelajar IT

ape yang menarik tentang aku??

Pengikut

Topek Copyright © 2009 Community is Designed by Bie