Sabtu, September 6

Berpuasa ditempat orang

Inilah kali pertamanya topek berpuasa di tempat orang. kalau sebelum - sebelum ni topek berpuasa dan berbuka dengan family. tahun ni berpuasa la kat poli. topek rasa cam x de beza antara kat rumah ke or kat poli... cume suasana menyambut bulan puasa tu jer yang berbeza sedikit. yang seronoknye... kalau time sahur, member2 yang bangun awal akan kejutkan kawan2 yang lain, ketuk pintu pagi2 buta tu sambil jerit "wei!!!..bangun!!..sahur!!"... memang riuh gak la time sahur tu..

masuk semalam, dah 5 hari topek puasa di poli. Puasa x de hal la... cume yang masalahnye jualan makanan (baazar) ramadhan kat poli tu. Makanan yang dijual agak terhad dari segi jenis - jenisnya... kalau nak makan nasi, boleh beli kat kafe... cume kalau nak rasa "benda" lain... topek dengan kawan2 terpaksa keluar pergi ke pekan yang terdekat (Parit Baru / Sabak Bernam) untuk membeli juadah berbuka puasa. uish!! jauh gak la kalau nak dikira... jalan kaki memang "mintak maaf" la... kene gi naik motor.

sebenarnya, sejak hari pertama puasa lagi topek telah diserang penyakit demam... adeh!! nak makan pun x de selera, pastu dah la x cukup tido.. bayang la... sehari hanya tido 2 jam jer... pergh!! lebam x lebam gak la mata ni dibuatnye.. kadang2 kan, topek dengan kawan2 topek tertido dalam kelas... tu pun kne cover line... klu x, kantoi. pernah 1 hari tu, kiteorang kantoi tido dlm kelas, tp seb baik la lecturer tu paham dengan "kondisi" kiteorang time tu. cumenye kene sound sikit la. "lain kali jgn tido lewat2" katanye sambil tersenyum... serba salah jga kiteorang dibuatnye...

biarpun puasa baru jer 5 hari, lagu2 raya telahpun berkumandang kat poli (asrama) topek tu. uik?? puasa baru 5 hari, tp lagu raya dah pasang... semangat betul la budak2nye.. haha... memang lucu. tp itulah yang dinamakan semangat utk beraya punye pasal... hahaha... :p

update!!


hari ni topek telah terima award lagi dari ien... thanx to ien...



ni la dia awardnye.

5 ulasan:

iEn on 5:16 PTG berkata...

ehehe sama2... jam tu tomei mcm topek ekekek :D

Encik KhaL on 10:36 PG berkata...

tensennya kalau deman di bulan pose. huhuhuhu

topek on 11:11 PG berkata...

ien : thanx sgt... eh!! ye ke?? segan plak topek... hehehe

khal : tu la pasal... kdg2, rasa cam malas jer nak gi kelas time tu... tp kuatkan semangat jugak la, walaupun "umbel" dah meleleh dari hidung... huhuhu...

hans on 5:40 PTG berkata...

biasa lah
puasa dkt tmpt orang xsama dgn tmpt sendiri
tapi ada juga kemanisan nya

topek on 6:10 PTG berkata...

ye la... aku tau ko lebih mkan "garam" dari aku hans... aku ni baru tahun pertma dalam poli ni.. :(

 

Mengenai Saya

Foto saya
taufik a.k.a topek
19 tahun
Seorang Pelajar IT

ape yang menarik tentang aku??

Pengikut

Topek Copyright © 2009 Community is Designed by Bie