Khamis, Oktober 2

Banner Baru

Alhamdulillah, akhirnya berjaya juga keinginan aku untuk membuat banner versi "flash" ni... hehehe... selama ni asyik guna banner yang ber"DOT JPEG or GIF" jer... so, tahun ni buat kelainan sedikit agar nampak skit ke"IT"annya...

semesta 2 ni topek baru dapat blaja flash dalam modul multimedia. kalau sebelum ni blaja Komp. Grafik menggunakan adobe photoshop. So, ada pengetahuan sedikit tentang flash ni, membuatkan topek mendapat idea membuat banner baru ni. sebenarnya banner ni belum siap sepenuhnya lagi... cuma topek nak try uploadkannya di internet sama ada ianya dapat berfungsi atau tidak.
menggunakan format .swf(DOTswf), agak sukar untuk topek mencari website yang boleh mengupload file berformat begini. pencarian demi pncarian topek lakukan di "search engine" akhirnya berjaya juga topek ketemui.

2 ulasan:

iEn on 9:38 PG berkata...

marveless... lawo banner ;)

topek on 10:21 PTG berkata...

hehe... xde la ien... biasa jer.. tu pun baru jer blaja flash ni... :(

 

Mengenai Saya

Foto saya
taufik a.k.a topek
19 tahun
Seorang Pelajar IT

ape yang menarik tentang aku??

Pengikut

Topek Copyright © 2009 Community is Designed by Bie