Sabtu, Julai 19

Memupuk minat Blogging

Kawan - kawan topek selalu tanya kat topek, "best sangat ke blog ni??" topek pun tanpa segan silu menjawab "kalau nak tau... cuba la buat satu. aku pasti, korang mesti suka punye. percaya la!!"

sebenarnya kawan - kawan topek hairan dengan topek, setiap kali on9, mesti gelak sorang... "apa kena dengan member aku sorang ni??" mana x nya... diorang sibuk dengan myspace diorang, topek plak sibuk dengan blog topek ni. kadang2 diorang cakap kat topek "ala... nak market la tu!!" tp apa pun kata2 diorang, topek sikit pun x ambik tau... lantak la diorang nak kata apa pun kat topek.

pernah satu hari topek cakap dengan diorang, "apa la gunanya korang blaja IT kalau setakat kat myspace, friendster??, korang x nak ke gunakan ilmu yang kita dah blaja ni, buat satu website sendiri?? korang x nak ke buat satu benda yang baru??" bila topek cakap cam tu.. diorang terdiam seketika. lepas tu ada beberapa orang yang tanya dengan topek. "susah x nak buat blog ni?? kene bayar ke??" simple je jawapan topek "x ada pun kene bayar apa2.. nak buat pun senang sangat.!"

ada beberapa orang kawan topek yang berminat nak buat blog. diorang nak mintak topek ajarkan diorang. topek pun senang, sebab memang niat topek nak kawan - kawan topek ni buat satu benda yang baru seperti berblog ni. nak dedahkan pada diorang dunia "website." kan bagus kalau kita blaja satu benda yang baru?? betul x??

setakat ni, dah 2 orang kawan topek berjaya memiliki blog diorang sendiri. ada beberapa orang yang topek x sempat nak ajar diorang. maklum la, nak ajar diorang sekaligus, x larat topek. tu pun "step by step" topek kene ajarkan kat diorang. tu lom masuk lagi pada layout. cuma satu jer pesan topek kat diorang, "kalau korang free, update la blog korang tu... jangan biarkan cam tu jer.. sia - sia jer aku ajar korang buat blog kalau semata - mata buat perhiasan jer"

penat + bercelaru + pening + tensen = "tido"

p/s : alhamdulillah... ada juga kawan topek yang berminat nak buat blog. topek sedia bantu kalau diorang ada masalah apa2. kalau topek boleh jawab, topek akan jawab.

update!!

link kawan telahpun topek updatekan mengikut kategori huruf.. kalau ada yang tertinggal or topek x masukkan... sila inform kat topek yerk :D

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

topekkk . meh ajo una wat blog. ekkeke . guna nix anon. maleh nk lobin. ngeh3 :P

diya on 12:20 PG berkata...

kwn2 diya pun rmi dh yg berblog. sblm ni, mcm ada jgk dok perli2 kan. tgk2 diorg lagi ketagih pd diya. huhu

yOnnA on 2:58 PG berkata...

haha..
betul2 dik. kawan akak pun pelik.
diorg slalu tny ape la yang akak cok cerita kt blog kan ;p
huhu nk exolain kat diorg pun susah sebab diorg sendiri x berblog.
hee :)

bukan sebab kita ni budak it je dik hehe..
tp blogging ni perkara yang menyihatkan hahaa..

blh bace kesah2 org kan :D

topek on 10:35 PG berkata...

unaa : lor... unaa kan da ada blog?? nak cantikkan lagi ke?? hm...

diya : topek pun pernah gak kene perli dgn diorang... tp la ni, diorang yang beria2 nak blogging :D

yonna : betul tu... kalau nak tau... jom join blog :D

yg tu topek bukan kire diorang budak IT ke, diorang perli topek,
saje topek perli diorang balik... muhahaha.. :p

Am on 12:56 PTG berkata...

Am pula ramai kawan yg tak tahu Am ada blog termasuklah kawan kat tempat kerja ni, yg tahu pun selalunya tak tahu alamatnya hehehe

ps: bagustu topek, ilmu yg ada patut kongsi dengan kawan-kawan

topek on 9:53 PTG berkata...

ilmu tu patut dikongsikan bersama... x begitu abg am?? :D

Kasawari on 10:45 PTG berkata...

Salam Topek...

betul tu.. blog lebih baik dari lepak on the block (atas tembok).. he he..

ajak leh kengkawan buat blog dan masuk msjbox eh.. he he

salam malam minggu buat topek..

maafler blog kasawari berehat sebentar..

topek on 10:56 PTG berkata...

hehe... memang dalam proses nak suruh diorang join msjbox... bukan saja kawan... letcurer pun topek ajak join same... hehe. :D

owh.. ye ke?? hm.. selamat bercuti. :D

Tanpa Nama berkata...

When you sort Viagra or some other meds in our research you may be sure Cheap Discount Cialis Pharmacy Online that this spin-off simply of pre-eminent standing bequeath be delivered to you exactly in time.

Tanpa Nama berkata...

We are ready that our company Acquire Viagra Discount Apothecary is solitary of the best in the Internet, commonly, get Viagra now specializing on online drugstore Viagra.

Tanpa Nama berkata...

It to you a science.

Tanpa Nama berkata...

[url=http://ebiteua.com/forum69-prostitutki-uzhgoroda-i-oblasti.html]Prostitutki Uzhgoroda[/url]

 

Mengenai Saya

Foto saya
taufik a.k.a topek
19 tahun
Seorang Pelajar IT

ape yang menarik tentang aku??

Pengikut

Topek Copyright © 2009 Community is Designed by Bie